dilluns, 30 de maig del 2016

Planters de can Salau

1870: Al municipi de Malgrat de Mar (Alt Maresme), en Josep Casas i Font, persona dedicada exclusivament al conreu d’hortalisses, mostra el seu interès per a iniciar una petita producció de planters d’hortalisses i satisfer les necessitats d’altres pagesos del municipi. Tots aquests esdeveniments tenien lloc en una horta situada, en aquells temps, als afores del terme municipal; pla agrícola anomenat Pla d’en Grau.

És el seu fill, en Felip Casas i Reixach, motivat per “l’art de la sembra”, qui consolida aquesta nova activitat, produint i comercialitzant les espècies més conreades a la zona. Any rere any, la llavor s’obtenia mitjançant mètodes tradicionals assegurant la continuïtat de la varietat.

1934: Casas i Reixach començà la construcció de les anomenades “tendes”, espais rectangulars de totxanes de fang i estructura de fusta que es podien cobrir amb vidre translúcid, destinades a la sembra de la llavor fins a l’estadi òptim de la plàntula per a poder ser trasplantada. És en aquesta època que la coneguda horta de la Família Casas rep el nom de “l’Horta de Can Salau”, sobrenom amb que es coneixen encara avui els descendents de la família.

La foto és de l’any 1936
 Tret de la web de Planters Casas http://www.planterscasas.cat/
 La foto es troba, també a http://progresgarbi.com/ca/historia/



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada